Ha styr på roaming reglerne

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at der snart er mange danskere der skal en tur uden for landets grænser, og med mobilen som en fast del af “beklædningen” kommer denne naturligvis også med på ferie.

Som du måske nok er klar over, så trådte der nye roaming regler i kraft sidste år. Regler der betyder, at du ikke længere vil blive opkrævet gigantiske regninger, for at have brugt din telefon i udlandet (hvis du ikke har roaming som en del af pakken). Mange har nydt godt at dette, både danskere der har været ude og rejse, såvel som turister, der har været på besøg i Danmark.

At der nu er fri roaming i alle EU lande, betyder ikke at man kan benytte sin telefon på samme måde i udlandet som man kan herhjemme. Har man eksempelvis en datapakke på 10GB er det meget normalt, at man kun kan benytte lidt under halvdelen i udlandet, da dette falder under “fair use”. Teleselskaberne betaler et gebyr til de lokale teleselskaber, og da de ikke vil hænge på regningen, er der sat disse regler op.

Kun et problem med streaming

Langt de fleste har minimum 10GB data i deres abonnement, og disse til altså typisk kunne bruge omkring 4 GB data i udlandet. Bruger man sin mobil til almindelige browsing, sociale medier og eventuelt musik, vil det meget sjældent være et problem, at man “kun” har 4GB. Hvis man er vant til at streame serier  eller lignende og godt lige kan lide at se et par afsnit af sin yndlingsserie, kan man hurtigt overskride grænsen.

Hvis du hører til blandt dem, kan det være en god ide at vælge et af de selskaber der har meget roaming med i deres abonnementer. Du kan sagtens finde et billigt mobilabonnement, der har dette inkluderet, men du kan også sagtens finde et dyrt, der ikke har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *