Dette skal du have styr på efter endt uddannelse

Det er ikke let at forholde sig til, at man endelig er færdig med sin uddannelse. Efter 3 eller 5 års disciplineret læsning, så kan det være en lille smule skræmmende at tænke på, at man skal ud på det store arbejdsmarked. Herunder finder du 3 råd til hvad du skal have styr på, for at lave den bedst mulige overgang for dig selv.

Har du styr på a-kassen?

Det er vigtigt at du er medlem af en a-kasse. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, så kan du ikke modtage dagpenge, hvis du ender med at gå rundt uden arbejde. Der er dog den hage at du skal have været medlem i mindst 1 år. Så er du stadig ikke helt færdig med uddannelsen, så skynd dig at melde dig ind i sådan en. Er du på udkig efter en billig a-kasse, så find den bedste og billigste for netop dig her.

Skal du finde ny bolig?

Hvis du under din studietid har boet i en studiebolig, så skal du naturligvis opsige den efter endt uddannelse. Det er derfor en god idé at starte boligjagten i god tid, hvis du ønsker at blive boende i din nuværende by eller en anden. Der er flere grupper på Facebook, som ligger opslag op om ledige boliger.

Hvordan starter jeg jobsøgningen

Når du starter jobsøgningen efter endt uddannelse, så er det vigtigt at gøre sig et overblik. Først og fremmest skal du tænke dig godt om, hvilken type virksomhed som passer til dine egenskaber. Efter du har gjort dig et overblik over de virksomheder som søger medarbejdere, så bør du starte med at skrive ansøgninger. Det er vigtigt når du skriver dine ansøgninger at justere dem således at henvender sig til modtageren. Med andre ord, så duer det altså ikke at du sender samme ansøgning til alle virksomheder du ansøger hos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *