Hold ferie i haven

Ferien i år går ikke til de fjerne strande og kyster – for de flestes vedkommende. Corona-virussen har lukket store dele af verden, så sommeren står på ferie i Danmark. Så hvordan får vi det bedste ud af situationen? Læs med her, når vi guider til en skøn sommer i haven.

Haven er det nye ferieparadis

Hvorfor ikke gå all-in på haven? Vi kan ikke komme ud at rejse, men det giver os til gengæld tid til haveprojekterne. Sæt jer sammen som familie og lav en idébank: Hvad vil vi gerne kunne i haven? Hvad kan vi selv bygge/plante/skabe og hvad skal vi ud at købe? Måske er det i år, at far skal bygge en hule i træet sammen med børnene, eller mor skal anlægge højbede til blomster og køkkenhave.

Skab en lounge med de rette havemøbler

Nu skal det jo ikke være arbejde det hele. Vi skal også nyde sommeren i vores have. Terrassen er det sted, hvor vi kan smække benene op og mærke, at vi har ferie. Men indbyder jeres terrasse til afslapning eller er den blevet lidt forsømt? Nye havemøbler kan gøre en verden til forskel – og ikke kun til spisning. Husk også loungemøbler og flydemøbler, der indbyder til at nyde en kold drink, god musik eller en spændende bog. Et loungesæt med plads til hele familien giver stemning og karakter til haven eller terrassen. Alt, det vi holder af på rejser til syden, kan genskabes hjemme på terrassen.

Sæt prikken over i’et

En oase i haven kan som sagt let skabes med en loungesofa og nogle store puder. Men du kan sætte prikken over i’et ved at pynte op – lidt som var det en stue. Tæpper på gulvet, store grønne planter, puder og små sideborde lægger op til at tilbringe tid på terrassen for store og små. Børnene kan tage legetøjet med ud og lege i skyggen under parasollen. Og alle måltider kan indtages her – præcis ligesom på charterferien.