Giv konfirmanden et par gode livsråd med på vejen

Skal du være gæst ved en konfirmation, så har du nok overvejet, hvad du ville sige til det unge menneske, hvis du skulle holde en tale for vedkommende.
En konfirmation er jo en helt særlig dag. Derfor vil du nok gerne kunne sige et par velvalgte ord til konfirmanden.
Men hvad siger man så? Mange såkaldte gode råd fra velmenende voksne i familien kan enten blive overhørt eller ikke forstået i situationen.

Skriv dine ord ned

Hvis du gerne vil have, at dine ord bliver husket, så sørg for at få dem skrevet ned på et kort, som konfirmanden får med sig på vejen. Så er der i hvert fald en større chance for, at dine velvalgte guldkorn bliver husket og gemt.
Selv om konfirmanden muligvis ikke er moden nok til at tage rådene til sig – eller ikke kan koncentrere sig om dem på den store dag, så bør de jo ikke bare gå i glemmebogen.
Skriv dem på et kort, og konfirmanden kan gemme dem.

Få god inspiration

Hvilke gode ord giver man så en konfirmand med på vejen? Man kan jo sige så meget til et ungt menneske, der står for at skulle i gang med at blive voksen.
Som inspiration kunne du kigge ind på denne side, hvor du finder en god samling af citater og ordsprog, som du kan se igennem. Det kan jo være, at du pludselig falder over netop de ord, som du direkte kan bruge til konfirmanden.
Mange af disse ordsprog og citater er jo netop universelle, fordi de rammer plet i forhold til at blive klogere på sig selv og på livet. Og så ligger der gerne både sandhed og humor i disse ord. Derfor kan flere af dem være lige til at plukke og bruge uden videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *