Gode råd til flyveturen med børn

For mange af os er vinterferien lige om hjørnet. For nogen betyder det ingenting, da de ikke har fri. For andre betyder det, at de skal finde pasning til deres børn, fordi deres institutioner har lukket. For andre igen betyder det, at der er ferie, og kufferterne skal pakkes, og rejsen går sydpå. Hvis du hører til sidste gruppe, går du nok og glæder dig gevaldigt i øjeblikket, da rejsen sandsynligvis kun er en uges tid væk.

Har du været af sted før, så ved du naturligvis godt hvad det indebærer at rejse med børn. Er det derimod første gang du skal ud og flyve med de små poder, så er det lidt af et eventyr der er foran dig. Det kan også være, at du allerede er ved at rive håret ud af hovedet alene ved tanken om 5 timer i et fly. Favoritdestinationen for mange danskere i vinterferien er de kanariske øer, og her er flyvetiden lige godt 5 timer.

Det skal nok gå – bare tag det roligt

Det første man skal indse, og det vigtigste er dette: Det skal nok gå, bare tag det helt roligt. Det er meget tænkeligt at dit lille barn eller børn kommer til at råbe og skrige lidt på flyveturen – og hvad så? Det kan føles som lang tid, men ofte drejer det sig faktisk om relativ få minutter. En af de ting som børn lægger meget mærke til, er deres forældres opførsel og ageren. Det betyder, at hvis forældrene virker meget nervøse og utrygge, så kommer børnene til at gøre det samme – og så er der ikke lang til gråd.

Aktiviteter – aktiviteter – aktiviteter

Det essentielle for en god flyvetur med et lille barn, er at holde barnet aktiveret under turen. Det kan være at du kan aflevere en iPad, og dette holder dem beskæftiget under hele turen. Det kan også være at du kan få dem til at falde i søvn og sove trygt fra i letter til i lander – sandsynligheden er dog minimal.

Det kan derfor være en rigtig god ide at tage ting med der kan underholder undervejs. Der er noget godt ved det de kender, da det er forbundet med tryghed, men det kan også være fornuftigt med noget nyt og spændende. Køb noget nyt børnelegetøj som de kan sidde med i flyet. Det kan også være en god ide at pakke det ind som en gave. Det tager lidt tid at pakke op, og det øger spændingen og gør det endnu mere interessant.

Snacks er en anden god ting. Frugtstænger og lignende små snacks er gode til både at holde sulten væk og samtidig aktivere barnet eller børnene. Men lad vær med at fylde dem med sukker – det kommer der ikke noget godt ud af på den lange bane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *