Mallorca: Palma og palmer

Palma er navnet på den største by på Mallorca, som får en til at tænke på sol, sommer og palmer. Ferieøen er den største af de baleariske øer og hører til Spanien. Er du indfødt på øen kaldes du for en mallorkiner og kan højst sandsynligt tale mallorquí, selvom de to officielle sprog er spansk og catalansk. Er du besøgende, og kan du ingen af delene, kan du nøjes med engelsk eller måske tysk, som er sprog de kan tale, når du for eksempel søger råd i den lokale information. 

Udforsk øens forskelligartede natur

På Mallorca finder du både bjerge, sletter, grotter, dale, vandløb og naturbeskyttede områder. Der er derfor meget at se på, og det kan være svært at vælge, hvor man skal booke et hotel i forhold til, hvilken natur man gerne vil være omgivet af. Et godt råd kunne være at leje en bil, så du på den måde får alle mulighederne for at se og udforske øen på egen hånd. Dermed kan du for eksempel opleve så meget som muligt af den fine natur. Naturen inkluderer selvfølgelig også de flotte strande, det blå hav og naturligvis palmerne. I Palma, der ligger ud til kysten, får du både mulighed for at se de eksotiske palmer, havet og de antikke sandfarvede bygninger med de mange flotte detaljer, ligesom du får mulighed for at opleve kulturen i den største by på øen. I Spanien har man alverdens muligheder for at opleve lidt af hvert, og derfor kan man også tage en familieferie til Mallorca. 

Mad, mad og lidt mere mad

Spanien er især kendt for deres mange små retter: Tapas. Her er det både tørret skinke, oliven og meget, meget mere, der bliver serveret. På Mallorca får du også rig mulighed for at få Paella, som er den spanske risret med en hel vifte af forskelligt kød og skaldyr i. Når du skal have mad, skal du selvfølgelig også have noget at drikke til. Prøv eventuelt den spanske sangria og få blandt andet derigennem en smagsprøve på den samlede kulinariske oplevelse og kultur. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *