Sommerferie på budget

Længtes du efter varme og sommer? Du er bestemt ikke den eneste, som har det på den måde. Det er ikke altid, at pengepungen tillader en til at komme ud at opleve verdenen, dog har vi i denne artikel lavet en guide til, hvordan du får en sommerferie på budget – læs med.

Den danske sommer

Så længe vejret holder tørt, er der ikke meget, som kan slå en sommer i Danmark. Vi tager ofte for givet, hvor smukt et land, som vi egentlig bor i. Det er en skam, for der er masser af opleve og se i vores dejlige land. Du kan sagtens holde en dejlig sommerferie uden at skulle uden for landets grænser. Du kan for eksempel tage bilen og køre rundt i Danmark, så du ser lidt af hvert. Turen skal blandt andet gå til København, hvor du kan lege turist og se alle seværdighederne. Herefter kan næste stop være nede på Lolland Falster, hvor du med fordel kan leje et sommerhus til billige penge. Her kan du nyde nogen af landets smukkeste kystlinjer, så husk endelig et håndklæde. Hvis du gerne vil opleve lidt af hvert i Danmark, så kan du jo køre efter margueritruten, som guider dig forbi mere en 200 af Danmarks største og smukkeste seværdigheder. Margueritruten er mere end 3600 kilometer lang. Du bør selvfølgelig også ligge vejen forbi solskinsøen Bornholm, som Margueritruten ikke leder dig forbi.

Uden for landets grænser

Hvis du bare må ud af landets grænser, så kan du sagtens finde en billig rejse til Tyrkiet. Tyrkiet har mange smukke øer og fine byer inde på selve fastlandet. Ydermere kan man være heldig at finde et billig fly til Tyrkiet, som ikke springer dit rejsebudget. Du kan for eksempel besøge Alanya, som er en super populær ferieby. Alanya er nok mest den ideelle destination for dig, hvis du kan lide fest og farver, da mange unge danskere vælger at besøge den smukke by, netop på grund af den billige pris. Alanya er omringet af smukke bjerge, så hvis man har brug for at komme væk fra alle turisterne, så kan man planlægge en lille tur ud til disse bjerge. En anden seværdig by i Tyrkiet er Istanbul. Istanbul er Tyrkiets største by og der bor over 18 millioner indbyggere. Der er stor kulturforskel på Danmark og Tyrkiet og det ses virkelig i Istanbul, hvor der er masser af moskéer, herunder den blå moske, som er særlig nævneværdig. Man kan også gå på opdagelse i de mange basarer, hvor man kan finde billige krydderier, håndvævede tæpper og billige guldsmede. Istanbul har det hele, så det er klart et besøg værd, hvis du ønsker en billig rejse. Dog skal man være opmærksom på, at Istanbul er en del dyrere end Alanya.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *