4 anderledes feriedestinationer i Spanien

Spanien har altid været et populært feriemål, grundet det behagelige klima, kulturen, tapasbarerne og ikke mindst den flotte natur. De fleste har været i storbyer har besøgt storbyer som enten Madrid eller Barcelona, hvilket er dem velundt, i og med det er fantastiske metropoler, men Spanien er meget mere end La sagrada Familia og Pradomuseet.  Denne artikel kommer med 3 anderledes feriemål i Spanien.

Baskerlandet

El pais vasco, er en lille region i den nordlige del af Spanien og hedder på dansk Baskerlandet. Baskerlandet har en rig historie og er en næsten selvstændig region i det spanske kongerige.  Her er hovedsproget ikke spansk, men baskisk.  Den største by i region er Bilbao og er en mellemstor by, som rummer af liv og flotte arkitektoniske perler, hvor det specielt designet Guggenheim museum, har sat byen på verdenskortet.  I byens gamle del vrimler det med pintxos, som er det baskiske ord for tapas, hvor meget af maden er inspireret af det jægersamfund som den baskiske befolkning oprindeligt er. Den anden største by i Baskerlandet hedder San Sebastian ligger helt ud til Biscayen og har foruden nogle fantastiske strande en rig madkultur. San Sebastian er de senere år blevet et sandt mad mekka og det er ikke uden grund.  Det er den by i verden, som har flest michelin restauranter pr. indbygger og disse ligger side om side med lokale pinxtos. Foruden de mange pintxos, så befinder det ældste baskiske museum sig i San Sebastian, San Telmo og er bestemt et besøg værd. Det ligger i et gammelt kloster.  Baskerlandet er en overset perle på den iberiske halvø og burde være på enhver bucketlist.

Sevilla

Sevilla er den største by i Andalusien og her dominerer flamingokulturen i den grad.  Byen har imponerende arkitektoniske perler, hvor byens katedral bestemt er et besøg værd, her ligger Cristobal Colombus begravet eller som han på dansk hedder Christoffer Colombus. Derudover er Giraldatårnet et besøg værd, herfra er det muligt at se udover byen.  Inde i midtbyen findes der en tyrefægter arena, Real Maestranza, hvor der stadigvæk den dag i dag er muligt at overvære tyrefægtning. Man har ikke oplevet det rigtige Sevilla, hvis man slår vejen forbi en flamenco optræden, hvor der er gratis optræden flere steder i byen.  I den forbindelse vil det være relevant at bestille et godt glas rødvin eller vino tinto, som det hedder på spansk.  Få mere information om rejser til Sevilla og Spanien.

Menorca

De baleariske øer er for mange et yderst populære rejsemål i sommerhalvåret, hvor Mallorca er den største turistmagnet.  Ikke langt Mallorca ligger en lille glemt perle, kaldet Menorca.  Her findes de nogle af de bedste strande på de baleariske øer, hvor den faktisk har lige så mange strande som både Mallorca og Ibiza tilsammen. Den er frodig og grøn, hvilket gør den til en attraktiv vandre destination.  Menorca er på mange måder den diametrale modsætning til Mallorca, her går livets sin gang og her leves et mere tilbagelænet sammenlignet med Ibiza.  ¨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *