Disse vine skal du gå efter til din ferie

Ferie er ikke altid lig med kuffert, flyvemaskine og sydlige himmelstrøg. Ferie kan sagtens betyde leg i haven, danske bær og gang i grillen. Vi forbinder forskellige ting med det at holde ferie, og særligt vin kan nydes på en varm sommerdag og lune aftener på terrassen eller altanen. Lav eventuel en picnickurv med lidt lækker mad og en flaske vin og kør ud i det blå. Kun fantasien sætter grænser.
Står feriemenuen på lette salater, god grillmad eller et ostebord i selskab med gode venner, guider vi dig her til de vine, du med sikkerhed kan imponere dine gæster med.

Hvidvine:

Står den på gril af fisk eller kylling vil en kraftig fadlagret hvidvin være et godt valg. Kig i retning af en oversøisk Chardonnay, så går du aldrig helt gal i byen.
Skal du byde dine feriegæster på ostebord, vil en frisk hvidvin være oplagt, da de parfumerede noter, deres sødme og syre klæder mange oste. Krydrede oste kræver krydrede vine, og serverer du fx lagrede oste som gouda eller emmentaler, kan du nemt trække en riesling eller Chardonnay op.

Rosé:

En frisk, let-boblende rosé vil gå godt sammen med salater eller kylling, men vil også være en god ledsager til en sød sommerdessert. Gå fx efter en Merlot fra Italien, der vil smage herligt til frugttærter eller ostekage. Eller en Pinot Noir fra USA hvis du ønsker at nyde et glas rosé inden maden.

Rødvin:

Rødvin er en god serveringspartner til gode bøffer og sprøde pølser på grillen. Med deres fylde, masser af frugt og ikke mindst solberigede druer, vil de oversøiske vine stå godt til de marinerede kød på grillen. Smagfuldt kød kræver en kraftig koncentreret vin med en vis syre, og her vil en Shiraz fra Australien være et godt valg. De byder ofte på krafthed, høj alkoholprocent og druer, der har fået masser af sol.
Bevæg dig også ud i Zinfandel vine fra Californien, Primitivo fra det sydlige Italien eller en Petit Verdot fra Australien. Velbekomme.

Servér vinen på den rette måde

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du serverer vinen, og her snakker vi temperaturer. En hvidvin og rosé skal nydes kold og frisk lige fra køleskabet. Den nydes bedst på 10 grader, 2-3 timer i køleskabet.
En rødvin er i manges munde en smagssag, for nogle kan lide dem halvlune, andre kølige. Men som hovedregel 14-15 grader ved en ung og frugtbetonet vin, 12-13 grader ved den mere letbenede genre, men som udgangspunkt skal du servere din rødvin ved 16 grader.
Find din favoritvin til ferien her. Vindoro.dk byder på et eksklusivt udvalg af vine fra alverdens vinregioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *