Fem ting som du skal huske, inden du tager på ferie

Der er selvfølgelig meget mere end fem ting, som du skal have styr på, inden du tager på ferie, men vi har udvalgt fem, som du måske ikke lige havde tænkt på. For du ved jo godt, at du skal huske at købe solcreme og nyt badetøj, så du er klar til at gå ned på stranden i det øjeblik, som du ankommer, men der er også en række andre ting, som det er en god ide, at du har styr på.

1. Sørg for at give en fuldmagt til dem derhjemme

Selvom du bare skal være væk i et par uger, kan det være en god ide, at du giver en fuldmagt til et familiemedlem derhjemme. På den måde har vedkommende ret til at handle, hvis der for eksempel sker noget med din bolig. Du kan også give vedkommende en fuldmagt til at kunne lukke din konto og din mobiltelefon, hvis dit kort og din telefon skulle blive stjålet på ferien. Det er også en god mulighed for dig for at kunne tage på ferie med lidt mere ro i sjælen. Følg linket her og få lavet en fuldmagt på bare 10 til 15 minutter.

2. Sørg for at dit pas er gyldigt i lang nok tid

Når du skal ud at rejse til udlandet, tænker du sikkert, at det er nok, at dit pas bare er gyldigt i den periode, som du skal rejse. Men det er langt fra altid tilfældet. Faktisk er der mange lande, særligt uden for Europa, der kræver, at dit pas er gyldigt i hvert fald seks måneder efter, at du er kommet hjem igen. Hvis du skal være væk i en måned, skal dit pas altså være gyldigt i syv måneder. Det tager noget tid at få et nyt pas, og det er derfor vigtigt, at du får styr på det i god tid inden, at du tager af sted. Er det Thailand, som turen går til, kan du se mere her om ting, som du måske havde overset, men som er vigtige at huske.

3. Hav den rette adapter med

Når du rejser til udlandet, er det også vigtigt, at du har den rette adapter med til at kunne lade telefon, computer og lignende op. Det er ærgerligt at skulle bruge den første dag af ferie på at finde den rigtige adapter, der passer til dine stik herfra Danmark. Sørg derfor for at købe det hjemmefra, så du bare kan sætte telefonen til at oplade, når du kommer frem.

4. Veksl penge hjemmefra og hav penge til taxaen fra lufthavnen

Det er også en god ide, at du sørger for at hæve nogle penge af den lokale møntfod, der hvor du skal til. På den måde skal du ikke til at gøre det i en fremmed lufthavn, hvor du ikke ved, hvordan sikkerhedsniveauet er. Det kan være ubehageligt og give mere stress på turen derned, at du ikke ved, hvordan du kan komme til at hæve penge. Det er derfor en god ide, at du gør det hjemmefra. Så kan du sætte dig ind i en taxa med det samme, du kommer frem, og køre hen til dit hotel.

5. Hav styr på reglerne i det land, som du skal til

Det er også en god ide, at du sætter dig ind i reglerne i det land, som du skal til. Nu nævnte vi Thailand ovenfor, og der er det for eksempel ikke tilladt at have e-cigaretter, væske til dem eller noget andet med. Det vil dels blive beslaglagt i lufthavnen, dels kan du risikere at få en bøde eller endda komme i fængsel for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *