A-kassen er din økonomiske forsikring

En A-kasse er din økonomiske forsikring hvis du skulle gå hen og blive ledig. Ved at være tilmeldt en A-kasse, kan du modtage dagpenge og eventuelt lønsikring, hvis du ikke længere har et job. Derudover vil du i mange tilfælde kunne få den bedste hjælp til hurtigt igen at finde det rette job for dig. Alle A-kasser er dog ikke ens og at vælge den rigtige kræver et lidt større overblik. De mange muligheder har hver deres fordele, både i forhold til pris og de ydelser der tilbydes for dig som ledig. Skab det store overblik og meld dig ind i en A-kasse der matcher dine behov og ønsker.

Er du blevet ledig?

Hvis du er blevet ledig, af den ene eller den anden årsag, så skal du først og fremmest melde dig ledig. Tilmeldingen skal foregå senest to uger efter 1. ledighedsdag. Du kan både melde dig ledig via jobcenteret, men det er også muligt at kontakte din A-kasse. De kan hjælpe dig godt igennem ledigheden fra start til slut og afgøre om du er berettiget til at modtage dagpenge. Kontakt din A-kasse hvis du skulle være i tvivl om hvad der er det rette at gøre i dit tilfælde.

Skal A-kassen være branchespecifik?

Som udgangspunkt behøver du ikke at melde dig ind i en branchespecifik model. Der er flere muligheder for at melde sig ind i en A-kasse hos en forening der er tværfaglig. Dog kan det være en fordel at vælge en branchespecifik A-kasse, hvor der her er specialister på lige præcis dit uddannelsesområde. Da mange tilbyder lidt mere end blot en økonomisk sikring, kan en branchespecifik mange gange kunne hjælpe dig hurtigt videre til et nyt og passende job. En mulighed er også at få tilbudt efteruddannelse og kurser målrettet særlige brancher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *