dyr på sri lanka

Derfor vælger mange at rejse til Sri Lanka

Sri Lanka er blevet et meget populært rejsemål, og du kender helt sikkert op til flere, der allerede har besøgt det magiske land mod øst. Borgerkrigen i landet sluttede i maj 2009, og rejser til Sri Lanka har siden oplevet en massiv fremgang. Men hvorfor er der så mange, der vælger rejser til Sri Lanka? Hvad er så specielt ved landet, og hvorfor skal lige netop DU opleve det?

Mangfoldighed og mulighedernes land

Populariteten for rejser til Sri Lanka skal for det første findes i, at landet rummer stort set alle muligheder og facetter. Rejser til Sri Lanka rummer ganske enkelt alle ingredienser til den perfekte ferie – og det er uanset, hvilken ferieform du foretrækker.

  • Rejser du primært for sol og strand findes det overalt i Sri Lanka, da øen er omringet af de smukkeste kyststrækninger, du kan forestille dig.
  • Rejser du for at opleve storslået natur, kan Sri Lanka byde på nogle af de smukkeste bjerge og dale – bestig Adams Peak, tag på trekking tur i Ella og drik te i temarkerne i Nuwara Eliya. Klatr op af Sigiriya, tag på vandretur i Hortons Plain og nå ud til World’s End.
  • Rejser til Sri Lanka indeholder typisk også et rigt dyreliv, og du bør besøge én af de mange smukke nationalparker i landet.
  • Er du til aktiv ferie, bør du overveje at surfe i Sri Lankas bølger. Sri Lankas vand er vildt og understrømmen stærk, og det giver optimale forhold for surfing. Tag til Arugam Bay for det bedste surfspot, men også Mirissa, Hikkaduwa og Unawatuna er gode til surfing.
  • Er du mere til byliv, kan et par dage i Colombo være noget for dig – besøg Pettah markedet og smag på de lokale råvarer, og tag hen til Gangaramaya templet og den røde moské for et pust af kultur og religion. Lad dig ellers suge ind i storbyens larm, krydrede dufte og menneskemylder.
  • Kom tæt på den srilankanske kultur med et besøg i Trincomalee, hvor kolonistemningen huserer. Eller tag nordpå til Jaffna for at lære om den tamilske historie – vær dog forberedt på, at byen stadig er præget af borgerkrigen, der sluttede i 2009.

Befolkningen

Når du rejser til Sri Lanka, vil du møde en særdeles venlig, nysgerrig og imødekommende befolkning, der hellere end gerne vil hjælpe dig på vej. Det er et afslappet folkefærd, og stress og hastværk er ikke kendt her. Du vil derfor også helt automatisk komme ned i gear, når du rejser til Sri Lanka, for stemningen er ikke til travlhed.

Se rejser til Sri Lanka på denne hjemmeside.

De srilankanske køkken

Det srilankanske køkken er lækkert, stærkt og spicy. Når du rejser til Sri Lanka, vil du opleve en total mangel på fastfood kæder og 7/11, og på den måde er Sri Lanka stadig ”sin egen”. Kast dig over lækre rice ’n’ curries, som typisk serveres med adskillige små retter ved siden af – de indeholder stort set altid fisk og kokos, og man spiser helst med fingrene.

Det er utvivlsomt Sri Lankas mangfoldighed, de mange forskellige muligheder og seværdigheder, den venlige befolkning og det spicy køkken, som har gjort rejser til Sri Lanka så populære – så hvad venter du på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *