Husk at gøre din altan ferieklar inden du skal ud og rejse

Har man en altan, hvor man dyrker planter, så er det vigtigt, at man gør sit for at gøre den klar inden, man tager på ferie. Hvis man gerne vil have, der stadigvæk er liv i planterne, er det essentielt, at man forbereder dem før, man tager afsted. Har man en nabo eller en anden person, som kan hjælpe med at holde øje med planterne på altanen, så er det naturligvis intet problem, men hvis dette ikke er tilfældet, så er der nogle tiltag, man selv bør gøre. Der er intet værre end at komme hjem til døde planter efter en god ferie, så det er altså en vigtig ting at huske, når man skal på ferie. 

2 tips til hvordan du holder planterne på altanen i live mens du er på ferie

Når du skal gøre dine planter klar til, at du drager afsted på ferie, er der nogle særlige ting, man bør huske, så man ikke risikerer at komme hjem til en række døde planter på altanen. Her er der 2 tips til, hvordan du bedst muligt holder dine planter i live. 

  1. Sæt dem i læ og skygge. Har du store krukker med planter på altanen, så er det en god idé at flytte dem ind i et skyggefuldt hjørne af altanen. Det kan være hårdt for dem at tå ude i solfyldt og tørt vejr, og derfor er det bedst med skygge og læ. Mindre krukker kan man stille inden for i lejligheden, mens man er væk. 
  2. skaf et selvvandingssystem. Har man ikke nogen, som kan hjælpe med at vande planterne, er det enormt smart med et selvvandingssystem. Man kan både lave et selv, men man kan også sagtens finde nogle billige systemer hos sit lokale havecenter. På den måde kan man sikre sig at planterne får den rette mængde vand, mens man er væk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *