Har du styr på din blå sygesikring?

De fleste danskere ved, at man skal have sin gule sygesikring, men det er færre, som har helt styr på den blå. Selvom man måske har det blå kort liggende, så er det ikke alle, som hvem hvad det egentlig kan bruges til. Den blå sygesikring er lavet således, at man er dækket i hele EU, og har en sikring, hvis man rejser blandt de lande, som er en del af den Europæiske Union samt Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Det er umiddelbart gyldigt i 5 år, og er under alle omstændigheder gratis. Man behøves derfor ikke bekymre sig om at skulle betale et større beløb for at have en sygesikring, der dækker i hele EU. For at få det det blå sygesikringskort, skal man være sygesikret eller statsborger i Danmark eller et andet land i EU, samt Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Den blå sygesikring giver altså rigtig gode muligheder og sikkerhed, når man rejser i de forskellige EU-lande.

 

Sådan bliver du dækket af den blå sygesikring

Selvom de fleste har en blå sygesikring, så er det de færreste som ved, hvornår man egentlig kan bruge den. Den blå sygesikring dækker kun offentlige sundhedsydelser, hvilket betyder, at hvis lægen, tandlægen, hospitalet eller andet ikke er offentligt i det givne land, så er det ikke dækket af den blå sygesikring. Det gælder altså på den måde, at hvis sygeforsikrede borgere i landet selv skal betale for en ydelse, så skal du også. Det er derfor også altid en god idé at undersøge reglerne og dækningen, der er i det land, man planlægger at besøge.

Den blå sygesikring gælder således, at hvis du opholder dig i op til et år i en af de nævnte lande, som er dækket af den, så skal kortet med. Det kan for eksempel være, hvis du skal på ferie, i praktik, være au pair eller noget andet, som indebærer et ophold i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *