Sådan overnatter du bedst i naturen

Hvis man spørger ethvert friluftsmenneske, vil man næsten med garanti altid få at vide, at der er noget helt specielt ved at sove i naturen. Uanset om der blot er tale om en tur på campingpladsen, en vandretur i den vilde natur eller en overnatning i haven, så er det helt fantastisk at sove udenfor. Når man sover udenfor, er man nærmest ikke adskilt fra den friske luft og alt hvad der sker i naturen om natten. Man høre altså alle lyde, og selvom dette kan lyde forstyrrende, så er det faktisk en enorm lækker oplevelse. Der findes flere forskellige muligheder for at sove ude, og hver af dem er en helt unik oplevelse.

Det klassiske telt

Det klassiske telt som vi kender det kommer i mange former og størrelser, og de kan bruges i mange forskellige situationer alt afhængigt af, hvilken situation man skal bruge dem i. Man kan altså ikke nøjes med at købe et lille telt til 150 kroner, hvis man skal ud på en længere overlevelsestur i den vilde natur.  

Hængekøjen

Hængekøjen er man måske mest vant til at se i folks haver eller stuer, hvor de primært bliver brugt til leg og middagslurer. Der findes dog også hængekøjer som kan bruges til at sove i hele natten, uanset hvor det er henne. Der findes flere forskellige slags hængekøjer, hvor man fx kan vælge en hængekøje som fungere som et hængende telt. Dette er smart, hvis jorden er for ujævn til at sove på med et konventionelt telt. Find din hængekøje her.

Shelteret

Med et shelter får man en helt unik oplevelse af naturen, da man ikke er helt lukket inde, når man ligger og sover. Shelterets primære funktion er, at man ikke skal rammes af regn og nedkøles af vind, når man skal sove. Shelteret kræver dog mere tid at sætte op end et telt og en hængekøje, men hvis man nemt ønsker at sover i shelter, er der flere steder i Danmark, hvor der er bygget shelterer man kan benytte sig af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *