Bliv frivillig og gør en forskel

Gør en forskel i andres liv ved at udføre frivilligt arbejde i Danmark eller i udlandet. Hvis du ønsker at arbejde frivilligt, er det vigtigt, at du finder et projekt, der interesserer dig. Det skal være noget, du brænder for og har lyst til at arbejde med. De fleste udfører frivilligt arbejde, fordi de har et ønske om at hjælpe og tage et aktivt medansvar i samfundet. Andre er mere motiveret af at forbedre deres CV, som kan gavne deres fremtid. Uanset din motivation er det vigtigt, at du går helhjertet ind i det frivillige projekt. Det skal være en fornøjelse at arbejde frivilligt og noget man gør, fordi man har lyst. Der findes mange forskellige former for frivilligt arbejde både i Danmark og i udlandet. Undersøg mulighederne inden du tilmelder dig et projekt.

 

Frivilligt arbejde i Danmark

Det er populært og meget udbredt at lave frivilligt arbejde i Danmark. Flere og flere kaster sig ud i et ulønnet job i blandt andet sportsklubber, spejderklubber, skolebestyrelser, politiske foreninger, væresteder og meget andet. Det er tilfredsstillende at vide, at man gør noget godt for andre og er med til at gøre en forskel i samfundet. Frivilligt arbejde er ofte drivkraften i lokale foreninger som f.eks. en sportsklub eller en politisk forening. Hvis ikke det var for de frivillige, ville disse foreninger slet ikke eksistere.

 

Der er stor forskel på, hvor mange timer folk lægger i det frivillige arbejde. Nogle bruger flere timer om ugen, mens andre kun bruger et par timer om måneden eller om året. Alt efter hvad du brænder for, er der mange forskellige projekter og muligheder for frivilligt arbejde i Danmark. Du kan blive træner i en fodboldklub, hjælpe til på en festival, være besøgsven ved ældre mennesker, samle skrald i naturen eller noget helt andet.

 

Frivilligt arbejde i udlandet

Vil du udføre frivilligt arbejde samtidig med, at du oplever verden? Så tilmeld dig et projekt i udlandet. Kom helt tæt på, få oplevelser for livet og gør et fantastisk stykke arbejde i en god sags tjeneste. Frivilligt arbejde i udlandet styrker dine kompetencer og er med til at give dig en større forståelse for, hvordan folk lever andre steder på kloden. Du kommer helt tæt på lokalbefolkningen og bliver en del af deres hverdag. Du hjælper til med daglige gøremål og kommer helt ind under huden på deres kultur. Det er det, der gør det så utrolig spændende, at udføre frivilligt arbejde i udlandet.

 

Der er mange forskellige muligheder for frivilligt arbejde i udlandet. Du kan blandt andet arbejde på et dyreinternat, et børnehjem eller hjælpe til på et naturfredningsprojekt. Bo side om side med savannens vilde dyr og vær med til at hjælpe dem tilbage til naturen. Du kan også hjælpe børn i tredjeverdenslande, der lever under andre kår, end vi gør i Danmark. Vær med til at gøre en kæmpe forskel i deres barndom og se glæden stråle ud af deres ansigter, når I kommer for at lege med dem. Det er livsbekræftende og meget givende at udføre frivilligt arbejde i udlandet – det du giver, får du mange gange igen.

 

Uundværlig arbejdskraft

Uanset om du udfører frivilligt arbejde i Danmark eller i udlandet, er din arbejdskraft uundværlig. Du gør en forskel samtidig med, at du styrker dit CV og udvider din horisont. Hold dig ikke tilbage og find det job, der passer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *