På Kruger safari i verdens mest dyrerige park

I det nordøstlige Sydafrika op langs grænsen til Mozambique ligger et af verdens mest dyrerige nationalpark – Kruger National Park. Dertil er parken også den nationalpark i hele det afrikanske kontinent, som huser den største variation af større pattedyr. Med et areal på omtrent 20.000 km2 af en længde på 350 km og brede på 60 km, vil det svare til at man lagde Fyn samt Sjælland sammen to gange. Parken er over 100 år gammel, og er grundlagt af Paul Kruger, tidligere præsident af Transvaals, tilbage i 1898, under navnet Sabie Game Reserve. Her indså den ellers inkarnerede jæger, at man var nødt til at frede området, således de vilde dyr og naturen kunne beskyttes. I 1926 lagde man så området sammen med Shingwedzi og har sidenhen været kendt som Kruger National Park.

 

Rundt omkring i parken kan man faktisk se, at buskmændene ligeledes har levet her, idet der findes hulemalerier rundt om i hele parken, hvilket giver stedet en helt speciel atmosfære. Kruger skal opleves, hvis man er vild med safari, dyr og natur. Nationalparken huser ikke mindre end 116 krybdyr, 50 fiskearter, 34 slags amfibier, 507 fuglearter og 147 dyrearter. Dermed må det siges, at man har gode chancer for, at opleve bare en smule dyr, hvis man besøger stedet. Parken er f.eks. også kendt for sin store koncentration af elefanter, og har tilmed også store mængder af giraffer, bøfler, løver og næsehorn og så er der endvidere mulighed for at opleve The big five.

Dertil er parken ikke bare en park, og der venter forskellige oplevelser, alt afhængigt af, hvor man befinder sig Kruger. I den nordlige del vokser elefanternes elskede mopanitræer, hvorfor man også finder elefantunger i området. Stedet er mere fugtigt og en lidt mere vild og utilgængelig del af parken. I midterområdet eksisterer de store græssletter, hvorfor antiloper ofte går her og græsser. Derfor tiltrækkes rovdyrene naturligvis også, og her kan man møde leoparder, geparder og løver. I syd ser man langt de fleste dyr, idet her findes flere foder og vandhuler, som dyrene drikker ved.

 

Kruger henvender sig til alle, det handler blot om, hvad man vil se og hvordan man ønsker sin safarirejse. Har man lyst til at få vinden i håret, snuse til savannes duft og få jorden helt under neglene er dette muligt, idet man kan komme helt ud i bushen at overnatte. Her findes campingtelte ude i naturen, hvor man rigtig kan gå på opdagelse og undersøge diverse dyrespor omkring lejren. Ønsker man en lidt mere aktiv safari kan man prøve kræfter med vandringer rundt om i nationalparken. På en 4-dags rejse ude i naturen, kommer man helt tæt på dyrene, alt imens man beskyttes af erfarne rangere, som guider en rundt. Det er en helt unik chance for at opleve naturen og økosystemet som findes i Kruger på nærmeste hånd. Ja det er lige så alle sanserne bliver aktiveret. Efter en dags vandring slår man lejr i det fri, en helt eventyrlig oplevelse, hvor man kan høre dyrene omkring sig, mens man ligger i sin sovepose. Derudover findes naturligvis også klassiske safariture til parken, hvor man kører rundt i 4-hjulstrækkere på vejene rundt omkring i parken og ser dyrene. Du kan læse meget mere omkring safari i Kruger National Park her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *