safarirejse i Afrika

Udlev drømmen om en safarirejse i Afrika

Solen er ved at gå ned, og du sidder i skumringen med et koldt glas hvidvin i hånden. Der kommer en let brise hen over din solvarme hud, og du overvejer, om det er på tide at tage et tæppe over dig. Der er næsten helt stille, det eneste du kan høre er små puslelyde, lidt insektsummen og et tilfældigt brøl ind imellem. I det fjerne foran dig kan du skimte en familie af elefanter, som drikker af vandhullet. Lidt derfra kan du ane en høj hals, som stikker op mellem træerne, og du ved, at der er mange flere dyr derude, som du ikke kan se. Du glæder dig til i morgen tidlig, hvor du atter skal med jeepen ud på savannen, hvor I skal på jagt efter løver, har guiden lovet. I dag har I på dagens safaritur været heldige at se flotte zebraer, et enligt næsehorn, to giraffer, et par antiloper og en flok bøfler på lang afstand… Ville du ønske, at det rent faktisk var dig, som sad der på terrassen med et køligt glas vin, mens du så på og lyttede efter vilde dyr? Du er ikke den eneste, for rigtig mange sidder med en drøm om at komme til Afrika for at se alle de vilde dyr. Måske har du mange undskyldninger for ikke at komme af sted, men det er faktisk tilgængeligt for de fleste, uanset hvor rejsevante de er, og der findes også safariture til de både små og store pengepunge.

 

Vælg den rigtige safaritur

Når du skal planlægge din safaritur, så skal du tænke over, hvilken rejseform du ønsker – skal det hele være planlagt hjemmefra og med guide på hele vejen fra start til slut, eller er du måske mere til det spontane, hvor du blot køber flybilletten, og så finder ud af resten undervejs? Og så er der jo også alle muligheder derimellem. Dernæst skal du kende dit budget og så finde en safaritur, som passer indenfor dit råderum. Derudover skal der tages stilling til, om safarituren kun skal indeholde safari, eller om du også vil opleve andet undervejs, f.eks. kan turen kombineres med badeferie eller storbyferie, du kan bestige Kilimanjaro eller lave frivilligt arbejde. Mange rejsebureauer har kombinerede pakker, hvor du f.eks. får et par dage ved Det Indiske Ocean, inden turen atter går hjem. Du bliver ramt af rigtig mange sanseindtryk på sådan en safaritur, så derfor kan det være en god idé at slutte af med et par afslappende dage, hvor alle indtrykkene kan nå at bundfælde sig, inden hverdagen atter banker på i regnvåde Danmark.

 

Når du har det grundlæggende på plads, så skal du se på, hvilke lande der er en mulighed inden for dine ønsker og budgetter og så vælge safaritur ud fra det. De klassiske rejselande, når det kommer til safarirejser, er Kenya og Tanzania. Der er også en god grund til, at det netop er disse to lande, som er de mest populære safaridestinationer, for her er der rigtig mange dyr, og det er indenfor et forholdsvist lille område. Det vil sige, at der er en rigtig god chance for at møde nogle af de eftertragtede dyr. I Kenya og Tanzania findes der hvert år den store vandring over sletterne hvor millioner af dyr – blandt andet gnuer, antiloper, gazeller og zebraer er på vej fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya. Masai Mara er et af safarijuvelerne, hvor det er muligt at se rigtig mange dyr på grund af den høje koncentration af dyr i området bl.a. The Big Five. I samme stil er den nærliggende Serengeti Nationalpark i Tanzania hjemsted for store mængder af dyr. På grund af den store popularitet skal man dog også forvente, at man ikke er den eneste turist på besøg i området.

 

En anden populær safaridestination er Sydafrika, hvor turen med fordel kan kombineres med et besøg i storbyen Cape Town. I Sydafrika ligger flere nationalparker, f.eks. Kruger Nationalpark og Amakhala Game Reserve, og her bydes der også på store naturoplevelser og dyr som løver, næsehorn, giraffer og leoparder.

 

De mere specielle safarilande er Botswana, som har lavet sin turiststrategi efter, at de vil have få gæster, men så skal dem der kommer også lægge mange penge. I Botswana er infrastrukturen ikke så udviklet, og derfor flyves der mellem destinationerne. Med en safaritur til Botswana kan du forvente dig en luksuriøs tur af høj kvalitet. Hvis det skal være endnu mere specielt, og der ikke er krav om alle de traditionelle safaridyr, så er det muligt at se bjerggorillaer ved et besøg i Uganda eller Rwanda. I Uganda er det ligeledes en mulighed at finde chimpanser. Derudover kan nævnes lande som Zimbabwe og Zambia eller måske Namibia, som ud over klassiske safaridyr også byder på de flotte, røde ørkenlandskaber.

 

Safari i Afrika er mere end vilde dyr

Når du vælger at tage på safari i Afrika, så skal du huske på ikke kun at blive opslugt af de mange fantastiske og eksotiske dyr. Afrika byder nemlig også på storslåede naturoplevelser i verdensklasse. Blandt andet kan nævnes det majestætiske bjerg Kilimanjaro, som knejser smukt mod himlen i Tanzania, Victoria Falls som bruser ud i afgrunden på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, det hvide sand og krystalklare blå vand ved kysten til Det Indiske Ocean og de smukke, røde ørkensandklitter i Namibia. Sådan fortsætter det med smukke og bjergtagende oplevelser i hele Afrika, for det store kontinent er fyldt med floder, vandfalde, bjerge, regnskove, ørkener og savanner. Og på samme måde kunne man også fortsætte med unikke kulturoplevelser på et kontinent, som både på den ene og den anden måde er milevidt fra vores nordeuropæiske verden. Måske lokker et besøg hos Masai-folket i Kenya, eller måske du hellere vil følge i Nelson Mandelas fodspor i Cape Town. Mulighederne er mange, og det er helt sikkert, at der er oplevelser nok til mere end én tur til Afrika.

 

Har du allerede fundet pas og kamera frem? Så er det måske på tide at få gjort noget ved drømmen om at komme på Safari i Afrika. Hvis du mangler inspiration, så slå et smut forbi siden her. Der er masser af oplevelser i vente, og du vil helt sikkert ikke fortryde, at du tog af sted.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *