En skiferie i Østrig byder på noget for enhver smag

Det er bestemt ikke uden grund, at Østrig er blevet en populær destination blandt de danske skiløbere. Flere af Østrigs adskillige skiområder byder nemlig både på passende skimæssige udfordringer og gode oplevelsestilbud, stort set uanset hvilke præferencer og skifærdigheder man har.

For at du bedre kan vurdere, om en skiferie i Østrigs alper også kunne være værd at overveje for dig, finder du her en gennemgang af de centrale kvaliteter, du vil kunne opleve, hvis du holder din skiferie i Østrig.

Bredt udvalg af pister

Et af de aspekter, som i høj grad medvirker til at gøre Østrig til en attraktiv skiferiedestination, er det store udvalg af forskelligartede pister, det er muligt at finde rundt omkring i landets skisportsbyer. På grund af Østrigs omfangsrige udvalg af pister er det nemlig en særdeles bred skare af skientusiaster i alle aldre, som kan få succesoplevelser på landets løjper. I de østrigske bjerge kan begyndere for eksempel stå på ski på mange ensartede og brede pister, der ikke har voldsomme stigninger. Og samtidig har de øvede skiløbere og helt hårde skieksperter også gode muligheder for at blive udfordret på stejlere sorte og røde pister i Østrigs skiområder.

I de populære østrigske skibyer, Wilder Kaiser, Wagrain og Flachau, kan man ligefrem nyde godt af en samlet længde af pister på flere hundrede kilometer. Og blandt disse kilometervis af pister finder man også mange sjove og varierende strækninger, der byder på passende udfordringer for alle niveauer.

Spændende og alsidige oplevelser

Det er som pointeret ikke kun de mange varierende, sneklædte bjergstrækninger, som man kan få glæde af, når man holder skiferie i Østrig. I de østrigske skisportsbyer kan nemlig man også finde et væld af andre former for oplevelser end lige netop skiløb. Uanset hvad man foretrækker at bruge sin fritid på, er der i disse byer derfor gode chancer for, at man kan finde ideel underholdning, når man ikke befinder sig på pisterne.

Hvis man er en meget festglad type, vil det eksempelvis være oplagt at besøge en af de mange østrigske afterskibeværtninger, hvor man kan nyde drinks og masser af socialt samvær. Gennem tiden har Østrig nemlig fået meget ros for at være leveringsdygtige i afterskifaciliteter af yderst høj kvalitet. Særligt skibyerne, St. Anton og Ischgl, er kendt for deres udbud af afterskisteder. Men disse er altså langt fra de eneste skiområder i Østrig, hvor man har gode muligheder for at komme til afterskifest.

Til dem, der godt kan lide at fylde deres ferie med kulinariske oplevelser, er der også mange gode tilbud at finde rundt omkring i Østrigs skisportsbyer. Mange af disse rummer nemlig alverdens hyggelige restauranter og bistroer, der blandt andet byder på forskellige lækre østrigske specialiteter såsom glühwein eller wienerschnitzel.

På en skiferie i Østrig vil man desuden ofte også have mulighed for at tage på shoppetur, når man ikke er på løjperne. I flere af de østrigske skisportsbyer findes der nemlig hyggelige gader med mange forskellige butikker, hvor man eksempelvis har gode chancer for at skaffe nyt tøj eller måske købe en sjov souvenir.

For de skiferiegæster, som for alvor trænger til at beskæftige sig med noget helt andet end skisport, findes der endelig både svømmehaller eller deciderede badeland i mange af Østrigs skiområder. Her kan både børn og voksne slappe fuldstændig af og få varmen efter at have nydt godt af de smukke, men kolde østrigske bjergsider.

Frit valg mellem kør-selv-ferie og flyrejse

Det sidste, som kan være en medvirkende faktor til de østrigske skisportsbyers popularitet blandt danskerne, er Østrigs placering i forhold til Danmark. Denne betyder nemlig, at man som dansker selv kan vælge, om man vil rejse til Østrig i sin egen bil eller med et fly. Og både kør-selv-skiferien og flyskirejsen rummer visse fordele, som kan appellere til forskellige personlighedstyper.

Kør-selv-skiferien har specielt den fordel, at det er en meget billig rejsemetode. Denne rejseform egner sig derfor særlig godt til de økonomisk bevidste, som ikke har noget imod selv at stå for transporten til og fra deres feriedestination.

Flyrejsen er derimod en oplagt investering for de danskere, der gerne vil betale lidt mere for en skiferie for så til gengæld at have kortere transporttid og bedre mulighed for at ankomme veludhvilede til deres feriested.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *